Karma is a bitch

Karma is a bitch

Karma este actiune si reactiune. Bumerangul care se intoarce chiar daca am uitat cand l-am aruncat, in ce directie si cand s-a intamplat asta. Karma is a bitch cand eu am fost “the bitch” pentru altii si atunci mi-am dat seama ca e tot mana mea cea care ma mangaie si cea care ma loveste, ca intentia e cea care conteaza, ca viata asta de fapt noi ne-o facem, prin free will si prin responsabilizare.

Responsibility – abilitatea de a raspunde care este nemarginita, doar actiunea pe care o intreprindem este limitata la spatiu, timp, vointa.

Legea Karma, o lege eliberatoare

Totul, absolut totul, cu o precizie stiintifica, se intoarce de unde a pornit. Tot ce am adus in vietile altora, cu bucurie sau tristete, s-a intors la mine, fix la fel. Uneori am constientizat de unde a pornit si mi-am asumat tacuta lectia, alteori m-am bucurat de ea, alteori am regretat imediat o anumita actiune si sunt momente in care nu stiu ce m-a lovit. Desi pare o lege grea care poate avea sens la nivel teoretic, cand am deschis bine ochii, am realizat cu exemple din propria viata adevarul acestei idei.

IMG_9365

Yoga says

Karma ne determina viata pe care o avem in prezent, experientele traite si forma umana pe care o avem.

Este ca si cum ai o bucata de pamant pe care ai mostenit-o si pe care poti sa o lasi in paragina sau o poti planta si te poti bucura de roadele pe care le aduci. Pentru ca “you reap what you sow “ se conjuga la toate timpurile si cel care face cu adevarat diferenta este timpul prezent care iti da karma viitoare si care te invata ce sa faci cu ceea ce ai dobandit din actiunile trecute.

Asta inseamna ca ne putem constientiza karma fara insa sa ne justificam tot timpul si sa dam vina pe karma.

Karma moment

Imagineaza-ti ca ai comandat o pizza la 7 seara. Cele 30 de minute in care pizza urma sa ajunga au trecut, au trecut cateva ore, nicio urma de pizza. La ora 3 dimineata suna cineva la usa. Este pizza delivery. Deschizi usa, faci scandal, spui ca o sa reclami si explici ca oricum nu poti sa mananci pizza la ora asta. Si sfarsesti prin a manca toata pizza, in timp ce cel care ti-a livrat-o sta langa tine ca sa iti termini toate feliile. Asta e karma. Bumerangul.

IMG_9462

Karma wisdom

Am constientizat ca tot ce fac in viata mi se intoarce mai devreme sau mai tarziu. Daca am tratat pe cineva frumos sau urat, am fost tratata la fel, uneori imediat alteori la ani distanta si nu neaparat de aceiasi oameni, Daca am mintit, am fost mintita, daca m-am folosit de cineva, m-am simtit folosita de altcineva, daca am tratat pe cineva cu suspiciune am fost ei eu la fel tratata. Tot ce le-am facut altora am experimentat apoi pe propria piele, cu bune si cu rele, fara exceptie. Ce am dat si cat am dat, tot atat si tot asa am primit. Uneori intoarcerea a fost rapida si constientizarea imediata, alteori mi-a luat ceva timp ca sa inteleg de unde si de ce a venit. Stiu insa ca de la mine au pornit toate si atenta sa fac altora ce mi-ar placea sa primesc, o traire cu ochii larg deschisi a momentului prezent. 

Lectia karma, invatata in teorie si practica in Ashramul Sivananda in acest inceput de an, de cum ne construim viata si de cat de puternica este aceasta lege, o lege corecta care iti intoarce actiunile ca sa intelegi ca tu esti creatorul propriei vieti si ca tine de noi ce fel de energie vrem sa emitem si ce viata ne construim mai departe.

IMG_9446

 

Suntem creatorii propriei noastre vieti e legea karmei:

The law of life

Karma means action; it refers to any physical or mental action as well as to the consequences of these actions. It is equivalent to the scientific law of cause and effect, or action and reaction.
The world runs according to this fundamental, vital law. The law of karma says that there is a specific cause behind everything that happens.

The fruits of karma

Desire creates karma. You work hard to gain what you desire. The fruit of karma is pleasure or pain. Human is reborn again and again to collect the fruits of his karma.

Povestea mea traita in ashram este aici

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.