Cu tocurile la podolog, doctorul picioarelor

Cu tocurile la podolog, doctorul picioarelor

In mai anul trecut inventam One Leg Yoga, adica imi continuam practica de yoga cu un picior luxat #CreativeStyle

Pierderea echilibrului in corp a venit la pachet cu pierderea flexibilitatii pe partea dreapta si cu primele dureri de spate #MyBabetMoment

Si toate au fost la pachet cu mintea uimita, cum, mie sa mi se intample una ca asta la cat sport fac? 😂

Si atunci cand incepi sa cauti solutii care sa te readuca la o stare de bine, descoperi ca modul in care pasesti, the stylish high heels, flip flopsii de toata ziua vara, postura corporala contribuie mai mult decat te-ai gandit vreodata la starea de sanatate.

Ce este un podolog, doctorul picioarelor?

Prima vizita la podolog (un termen nou in vocabularul meu) m-a facut sa imi regandesc modul in care imi aleg incaltamintea.

  • Despre tocuri numai de bine, adica sa aiba maxim 4 cm inaltime si baza lata (acel toc gros). Adica jumatate din cutiile cu pantofi sunt out of my closet.
  • Slapii, my perfect nude Hawaianas  sunt de evitat sau de purtat cat mai rar #OriceNumaiAstaNu. De ce sa ii evitam? Pentru ca nu sustin scobitura piciorului (de fapt, flip-flops-ii sunt doar o talpa de cauciuc cu un fir care trece printre degete) sunt un dusman al spatelui si promoveaza o postura gresita care duce, pe termen lung, la inflamatii si dureri de spate si de picioare.
  • In timp bolta plantara poate fi afectata (se pare ca asta vine de cand am devenit bipezi) si poate cadea afectand articulatiile si implicit mersul care afecteaza direct coloana.

Si asa UGG-urile mele au bolte plantare cu care merg cel putin 4 km in fiecare zi 😥

Se pare ca patru femei din zece isi cumpara pantofi care tin de tendintele din moda si mai putin de cat de confortabili sunt #Guilty. Si n-am de gand sa renunt la high heels ci doar sa ii port mai rar 😛

Podolog, doctorul picioarelor

Cum mergem?

Unul dintre cele mai firesti lucruri pe care le facem ne poate afecta, fara sa ne dam seama, postura si implicit starea de sanatate.

Picioarele, prin construcţia lor foarte complexă, formate din 26 de oase, 31 de articulaţii, 29 de muşchi şi 50 de ligamente ne permit să mergem în poziţia corectă, amortizează greutatea corpului şi ajută la menţinerea echilibrului. În timpul unei scurte plimbări, picioarele noastre trebuie să suporte şi să transporte mai mult de o sută de tone. De-a lungul vieţii ne fac să înconjurăm lumea de două ori. Este o certitudine care să ne pună pe gânduri ori de câte ori suferim de glezne umflate, dureri de picioare, de spate etc 👆

Podolog, doctorul picioarelor

Daca vrei sa stii mai multe: Doctorul Picioarelor

Din cele mai vechi timpuri pana azi

Omul a stat în picioare, drept şi liber, acum un milion de ani. Picioarele au avut de suportat de la începuturile vremii greutatea propriului corp, lăsându-ne libere mâinile pentru a crea civilizaţia. La început, piciorul gol avea forma potrivită pentru terenurile denivelate pentru care ele au fost create, astfel că am parcurs cu bucurie drumurile acoperite cu pietriş, nisip, pământ, lemn, fără să simţim greutăţile.

… Apoi  au apărut pantofii – la început sandale simple din piei de animale care protejau picioarele de frig şi răni. Dar chiar din acele vremuri, pantofii aveau preponderent  rol de distincţie socială şi stil, decât acela de confort şi funcţionalitate. Astfel s-а creat conjuctura perfectă pentru apariţia durerilor de picioare şi de spate.

Actorii din Grecia Antică şi din Orientul Antic purtau pantofi cu platformă pentru ca personajul principal să fie mai înalt decât actorii din rolurile secundare. În Anglia secolului al XVI-lea, orice dandy purta pantofi cu vârf ascuţit. Şi deşi îşi deformau picioarele, femeile din înalta societate chineză obişnuiau să poarte pantofi extrem de mici– ca semn al provenienţei dintr-o familie bună.

Podolog, doctorul picioarelor

Astăzi, tocurile înalte sunt aproape la fel de dure cu picioarele femeilor moderne şi nu este deloc surprinzător că 80% dintre problemele şi durerile picioarelor apar la femei 👣

Despre podolog si sursa testata a articolului meu: Doctorul Picioarelor

Sursa foto:  Arhiva personala si Pinterest

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.