Carti citite si date mai departe

Carti citite si date mai departe

Citim pentru ca suntem avizi de informatie, ne cautam “de ce”-urile, ne imbogatim cunostintele si imaginatia, invatam din experienta altora 💯

Cele 5 carti pe care le recomand aici mi-au fost la randul lor recomandate sau daruite si mi-au schimbat modul in care interactionez, inteleg si comunic.

Distruge-ti Obiceiurile Nocive – Joe Dispenza

Carti citite si date mai departe

 Pe scurt: Cum sa-ti determini mintea sa lucreze in favoarea ta este motto-ul cartii. Tot ceea ce facem implica activitatea creierului, adica modul in care gandim, simtim, actionam si ne intelegem cu ceilalti. In carte sunt facute conexiuni intre fizica cuantica, neurostiinte, biologie si genetica si de cum poti sa-ti transformi viata prin corectarea convingerilor negative si folosirea proceselor de meditatie. 

My 2 cents: Cartea mi-a fost recomandata dar nu mai stiu de cine si nu stiu cui sa-i multumesc aici. Stiu ca am recomandat-o altor prieteni, iar una din meditatiile din carte este cea pe care o practic in fiecare dimineata, undeva la rasaritul soarelui, ca o mantra de Buna Dimineata 🌞

Din frazele memorabile ale cartii, citez: “Majoritatea gandurilor sunt doar vechi circuite cerebrale formate prin propria vointa repetitiva. Adevarul e ca acestea sunt ecouri venite din propriul trecut, asociate cu senzatii/sentimente puternice, care activeaza vechi circuite din creier si va fac sa reactionati previzibil” Adica un fel de compulsie la repetitie dupa cum ne zice Freud sau culmea nebuniei, sa faci acelasi lucru iar si iar, asteptand rezultate diferite 🎼

Creierul lui Buddha – Rick Hanson, Dr. Richard Mendius

Carti citite si date mai departe

 

Pe scurt: Totul se schimba. Este natura universala a realitatii noastre exterioare si a experientelor interioare. In mod normal creierul detecteaza informatiile negative mai repede decat de informatiile pozitive, iar evenimentele negative au un impact mai mare decat cele pozitive. Depunem mai mult efort pentru a evita o pierdere decat pentru a obtine un castig cel putin la fel de semnificativ. De exemplu in relatii este nevoie de obicei de cinci interctiuni pozitive pentru a anula efectele unei singure interactiuni pozitive.

My 2 cents: Este o poveste cu lupul dragostei si cel al urii si cu modul in care alegem pe care sa-l hranim. Lupul dragostei vede un univers vast in care toate fiintele sunt cuprinse in cercul nostru in timp ce acest cerc se restrange cand este vorba de lupul urii. Acest cerc se micsoreaza astfel incat doar natiunea, tribul, familia sau, in cazul extrem, individul sunt inclusi in noi, inconjurati de mase amenintatoare de ei.  Si uneori cercul se face atat de mic incat o parte a mintii incepe sa urasca alta parte. Avem tendinta sa devalorizam pe pe oricine se afla in afara cercului noi, pe oricine diferit de noi. Solutia? Sa ne concentram pe ce avem in comun unii cu altii, pe ceea ce ne include in cercul noi. Pentru ca ei sunt de fapt noi. Acum pe care lup alegeti sa-l hraniti?

Si iarasi ajungem la puterea meditatiei si la pastrarea concentrarii. Atentia duce catre intelepciune si cea mai eficienta metoda de a spori atentia este meditatia. Am zis de meditatie, da? 

Si paragraful care m-a marcat, tocmai pentru ca dorinta oamenilor de a fi speciali pare atat de fireasca: Atunci cand credeti ca trebuie sa fiti special va setati un standard foarte inalt care necesita mult efort si lupta, zi dupa zi.  De asemenea, va expune autocriticii si sentimentelor de inutilitate si inadecvare daca nu primiti recunoasterea dupa care tanjiti #NoSpecialIsSoSpecial 

Psihologia Manipularii – Robert B. Cialdini

Carti citite si date mai departe

 

Pe scurt: Despre psihologia conformarii si despre modul in care ne lasam influentati. Mecanisme automate,  stereotipuri si reguli dupa care clasificam lucrurile, pe scurt despre scurtaturile mentale pe care le folosim in judecatile noastre zilnice. Devreme ce 95% dintre oameni sunt imitatori si numai 5% initiatori, oamenii se lasa convinsi de de actiunile altora mai mult decat de orice altceva. Despre cum suntem apreciati in functie de trasaturile de caracter ale prietenilor nostri, despre haloul atractivitatatii si o serie intreaga de factori care induc simpatia si implicit influentarea care opereaza la nivelul subconstientului.

My 2 cents: Am ajuns la cartea asta dupa ce am participat la un workshop despre minciuna si manipulare. Si am inteles cat de usor putem fi convinsi sa actionam si sa reactionam la diversi stimuli. Si pentru ca tot suntem in perioada reducerilor si a achizitiilor de obiecte inutile doar pentru ca ne implicam emotional in acest proces stimulati de febra competitiei pentru resursele limitate. Relax.  Si uite asa nu mi-am cumparat nimic la reduceri in perioada asta #ProudOfMe

Influenta, persuasiune, motivare –Alex Mucchielli

influenta-persuasiune-motivare-noi-tehnici-cum-sa-ti-seduci-interlocutorii-cum-sa-transmiti-o-idee-cum-sa-ti-mobilizezi-echipa_1_fullsize

 

Pe scurt:  Prin analiza situatiilor de seductie, de vanzare, de munca, aflam cum sa construim o relatie de incredere, care sunt mecanismele profunde ale influentei, cum sa procedam pentru a schimba conduitele adica tehnici concrete de interventie care pot fi folosite cu succes in viata sociala si in cea profesionala.

“Pentru a reusi, trebuie sa intelegem lumea celor din jur si sa vorbim pe limba lor. Ca sa definim situatia asa cum o vad ceilalti trebuie sa desfasuram o adevarata ancheta: Ce mize au? Ce cauta? Ce reguli de conduita respecta? Cum se pozitioneaza? Aceste intrebari ne poarta in afara noastra si ne imping catre ceilalti.”

My 2 cents: Ca relatia primeaza asupra continutului si ca increderea este calitatea specifica a relatiei pare cumva ca stiam dintotdeauna. Totul pleaca de la incredere care e un fel de inductie comportamentala pe principiul predictiei care se implineste: cred ca esti in stare sa faci asta iar faptul ca te percep asa te determina sa fii efectiv asa.

Zambetul deschide calea catre o relatie buna pentru ca el inseamna acceptarea celuilalt. Zambete si endorfine. Si cu un zambet putem crea o relatie de complicitate, de distractie care poate duce la camaraderie, la prietenie si tot asa mai departe.

Ingineria Interioara – Sadhguru

ingineria-interioara

Pe scurt: Ghidul unui Yoghin catre starea de bucurie. Adevarul este atemporal, dar tehnologia si limbajul sunt intotdeauna contemporane.

...Si acum Yoga. Yoga nu este o practica sau o tehnica. Imaginile din constiinta populara fac trimitere catre o forma abreviata si redusa a ceea ce este yoga, care s-a raspandit la o scara globala. Ele nu reprezinta decat un travesti al unei stiinte de o grandoare si de o profunzime iesite din comun care a aparut pe subcontinentul indian. 

Pe scurt stiinta yoga este stiinta vietii traite intr-o aliniere perfecta, intr-o armonie desavarsita si intr-o sincronizare absoluta cu existenta.

My 2 cents: Pe Sadhguru il ascult in fiecare dimineata si in fiecare seara. Limbajul folosit este adaptat la cultura occidentala in asa fel incat stiinta yoga trece dincolo de practica de pe saltea. A fi yoghin nu inseamna a fi supraom, ci a realiza ca nu exista nimic mai sublim decat sa fii om. Luciditatea nu este ceea ce faci ci ceea ce esti. 

Facuta cadou celor care isi cauta calea si recomandata tuturor.

Când înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.

14

unnamed

Rating: 3.9/5. From 10 votes.
Please wait...
1 Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.